Lägerhäst

lagerhastLägerhäst är en utmärkelse man som scout eller ledare kan få genom att vara en flitig lägerdeltagare. Lägerhästtraditionen har funnits i Trelleborgs scoutkår sedan kåren var ung. Den första lägerhästen delades ut redan 1924.

Lägerhäst finns i ett antal olika valörer, med lite olika kriterier för att få dem.

Lägerhästen ska placeras på höger ärm under WOSM/WAGGGS märket men ovanför eventuella lägermärke.

Minilägerhäst

Tillgänglig för Spårarscouter.
Krav: 2st läger med minst 3 sammanhängande övernattningar vardera.

Lägerhäst – Brons

Tillgänglig för Upptäckarscouter och äldre.
Krav: 4st läger med minst 5 sammanhängande övernattningar vardera.

Lägerhäst – Silver

Tillgänglig för Upptäckarscouter och äldre.
Krav: 8st läger med minst 5 sammanhängande övernattningar vardera.

Lägerhäst – Guld

Tillgänglig för Upptäckarscouter och äldre.
Krav: 12st läger med minst 5 sammanhängande övernattningar vardera.

Lägerhäst – Emalj

Tillgänglig för Upptäckarscouter och äldre.
Krav: 25st läger med minst 5 sammanhängande övernattningar vardera.

Registrera läger!?

När man åker på läger med kåren, försöker kårens lägerhästansvarige uppdatera rullorna, men missar har gjorts så det är viktigt att man håller reda på vilka läger man varit på.
Åker man på läger som inte arrangeras av kåren måste du anmäla detta för att det ska komma med.

Anmälan av läger kan göras till ordförande

Skulle du ha fått en lägerhäst? Kontakta då ordförande för en genomgång av dina läger.