Nyhetsbrev – Oktober

Hej,

Tiden springer iväg och det är dags för ännu ett månadsbrev! Vi kan glädjande nog konstatera att det är mycket positiva och spännande saker på gång i kåren, på olika plan.

Ny Lokal

Det går sakta men säkert framåt i lokalfrågan och kontraktsdiskussioner pågår med kommunen. En realistisk plan i nuläget verkar vara att vi får tillgång till lokalen här under senhösten för fix och förberedelser och sedan kan nyttja lokalen fullt ut när nästa termin börjar.

Ny upptäckaravdelning

Glädjande nog har Upptäckaravdelningen Rovdjuren kunnat återuppstå och kommer att ha möten på tisdagar, med första mötet 17/10.
Läs mer…

Swish-betalningar

Det är nu skapat swish-konton för alla avdelningar och kommer att komma ut information till avdelningsledare om vilka rutiner som gäller för användning av dessa och hur det fungerar!

Scouter i Bryssel

En grupp svenskar bosatta i Bryssel vill bedriva svensk scouting på plats i Belgien och kravet är då att de måste vara medlemmar i en svensk scoutkår. Trelleborgs scoutkår har fått frågan om vi kan tänka oss att ha dessa scouter som medlemmar i vår kår och samarbeta kring en del praktiska saker. Detta tyckte vi lät som en superspännande grej med mycket möjligheter och vi har börjat att arbeta fram en del kring hur detta skulle kunna fungera och kommer att fortsätta att jobba vidare med sådant som behöver lösas. Tänk att vi kanske framöver kommer att kunna säga att Trelleborgs scoutkår har en filial i Bryssel!!

Grönby hage

Det är även en hel del på gång i Grönby hage. Bl a har beslutats att köpa in och sätta upp nya element och arbetet med att få in fler offerter gällande fönsterbyte pågår! Det har även sökts olika bidrag för dessa ändamål.

Nycklar

Det har arbetats för att samla in nycklar till lokalen från personer som inte längre är aktiva, vilket innebär att det nu finns ett antal nycklar. Är det någon aktiv ledare som saknar och är i behov av nyckel så kontakta styrelsen!

Fredsljuset

Även i år planerar vi för att engagera oss i Fredsljuset. Ljuset hämtas i år den 11 november så boka in detta datum om ni är intresserade av att vara med. Mer information kommer.

Sommarläger 2018

Kårstyrelsen har beslutat att kåren har för avsikt att åka på Regionläger 2018 på Sjöröd. Kolla in lägrets Facebook sida
Lägeransvarig för kåren sökes!

Intresserad?

Kontakta styrelsen på styrelsen@trelleborgsscoutkar.se

Varma Scouthälsningar,
Johanna och Johan, kårordförande

Det här inlägget postades i Nyhetsbrev av Johan Havenberg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>