Nyhetsbrev – Maj

Sommaren är nu här på allvar, äntligen!

Det är också som vanligt full fart i verksamheten i Trelleborgs scoutkår. Det känns i luften att vi alla börjar bli trötta men i takt med solen och alla saker som vi har på gång är jag övertygad om att vi kommer att gå sommaren genom stärkta i både kropp och själ.

Vi har mängder av aktiviteter som vi kan välja att vara med på. Både vi och allmänheten kan följa oss på så väl vår hemsida, som snart kommer att bytas ut mot ny design, som på vår facebooksida. I dagsläget har vi 187 likes. Vilket är jättebra! Några av dom som följer oss är bland annat kulturförvaltningen i Trelleborg som mer än gärna länkar vidare våra inlägg till en ny publik. Sprid vår facebooksida så att fler får möjlighet att uppleva vår verksamhet. Har ni något ni vill belysa på facebooksidan, någon aktivitet ni har gjort eller liknande så säg till så hjälps vi åt att lägga upp det.

Gilla och dela gärna inlägg, så får också många fler en möjlighet att se vad vi gör.

Nationaldag 6/6
Ledarmöte Sommarläger 3/6
Styrelse heldag 8/6
Ledarupptakt 9/6
Föräldrarmöte Sommarläger 15/6
Midsommar 20/6
Hammarlövs byalag sommarfest 28/6
Holländare 12/7 och 19/7
Sommarläger 27/7-3/8
Hus

Nationaldag 6/6

Även i år har vi blivit ombedda att delta i Trelleborgs nationaldagsfirande. Vi kommer att gå med hela kåren från Gamla torget till rådhuset med svenska fanor och scoutfanan. På rådhustorget hissar vi flaggan och står fanvakt under uppträdandet.

Efteråt samlas vi och äter glass tillsammans.

Samling 12:30 i Stadsparken vid nya bron vid fågeldammarna och avmarsch runt 13:00. Glöm inte bort era fina skjortor och slipsar och börja redan nu att sy på dom där märkena som ni har glömtbort.

Ledarmöte Sommarläger 3/6
Klockan 19:00 träffas vi ledare och föräldrar som skall åka med på sommarlägret i lokalen för att diskutera praktiska detaljer kring lägret. Patrullindelningar, ansvarsområden, praktiska lösningar….

Styrelse heldag 8/6
Söndagen den 8:e kommer styrelsen att sitta en heldag och diskutera principiella frågor som har dykt upp under året. Framtagande av policy, krisplansformulering, hantering av förbundets riktilinjer om registerutdrag och liknande.

Ledarupptakt 9/6
Den 9:e juni träffas alla ledare som är eller vill bli ledare på en avdelning för att gå igenom höstens situation. Hur ser det ut i teamen, vad behöver vi förändra, vad har vi planerat? Jodå, även Grönbyhelger behöver vi boka upp.

Föräldrarmöte Sommarläger 15/6
Klockan 14:00 träffas föräldrar till scouterna som skall åka på lägret som deltagare och får så mycketpraktisk information som vi kan komma på. Det kommer att bli plats för frågor och de frågor vi inte kan svara på direkt kommer vi att ta till oss och svara på så fort vi vet.

Midsommar 20/6
Traditionsenligt anordnar vi tillsammans med Trelleborgs kommun midsommarfirande i Östervångsparken. Firandet pågår 13-15, med sång, dans, ballonger, lotter och glass i stora lass! Vi behöver hjälp av så många scouter som möjligt. Kontakta Andreas Lewin som är huvudansvarig för arrangemanget.

Mobil: 0733530659,
Mail: Andreas.lewin@elodata.nu
Web: http://trelleborg.scout.se/midsommarfirande-i-ostervangsparken/

Hammarlövs byalag sommarfest 28/6
Vi har blivit inbjudna att medverka på Hammarlövs byafest. Som är den 28 juni mellan kl 10-14. Alla Scouter är välkomna att komma och visa upp vår verksamhet.

Holländare 12/7 och 19/7
Den 12 juli kommer ett gäng Holländska scouter som skall se Sverige att anlända Trelleborg. Dom kommer att övernatta hos oss, alla bra tips om hur och var tas tacksamt emot, innan dom vandrarvidare. Sen kommer dom att avsluta sin Sverigeturné i Trelleborg den 19:e och vill gärna träffa oss då.

Det kommer att bli roligt att träffa dom.

Sommarläger 27/7-3/8
Sommarläger i Skillingaryd Wild n´Crazy.

Hus
Nu är det dags att börja fundera på husbygge, kommunen är igång med sina detaljplaneprocesser. Som innebär geologisk undersökning, arkeologisk undersökning och liknande. Till hösten kommer vi att ha rådslag där intresserade kan komma och vara med i framtagandet av planer för vårt kommande boende. Det kommer att bli extremt spännande att få uppleva så missa inte det.

Ett långt inlägg om vad som händer i kåren, men det blir lätt så när vi har en så aktiv och sprudlande kår som vi har. Det finns ingen hejd på alla aktiviteter som görs.

Dan Paxer, Kårordförande

Det här inlägget postades i Nyhetsbrev av Johan Havenberg. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *