Nyhetsbrev – Februari

Hej,

Vi vill börja med att tacka för alla insatser som lagts ner på att få nya lokalen iordningställd så att vi kan påbörja verksamheten där på bästa sätt för våra scouter! Det ska bli fantastiskt spännande och känns på något sätt som en ganska stor milstolpe i kårens historia. Även om arbetet med flytten och nya lokaler just nu tar mycket tid och engagemang så är det inte det enda som händer i kåren och det är dags för februari månads nyhetsbrev med lite blandade uppdateringar!

Ny lokal samt påminnelse om invigning

Nu börjar det närma sig invigning av våra nya lokaler, närmare bestämt den 1 mars kl 18.00. Vi hoppas att alla tagit del av inbjudan och förmedlat den även till sina scouter! Planen är som tidigare nämnts att ha stängt verksamheten för avdelningsmöten vecka 9 för att kunna arbeta med iordningställande och uppackning i nya lokalen inför invigningen och att verksamheten drar igång. Separat mail om detta kommer ungefär samtidigt med detta nyhetsbrev så att alla avdelningar vet som gäller och är planerat. Vi planerar även att återkomma med lite tankar och information kring vissa saker som blir viktiga när vi påbörjar verksamheten i nya lokalerna, t ex hur vi tillsammans hjälps åt att ta hand om våra lokaler med städning/felanmälningar etc, info om nyckelsystem etc.

Ugn

Nya lokalen saknar för närvarande ugn. Är det någon som har eller känner någon som har en fungerande ugn över efter köksrenovering eller liknande eller har andra förslag på var man kan få tag på en ugn billigt så kontakta Andreas på andreas.lewin@elodata.nu.

Det som behövs är en inbyggnadsugn av standardmått.

Scouter i Bryssel

Nu är en stor del av det administrativa kring medlemsskapet för våra scoutvänner i Bryssel klart! Johan kommer att åka ner för att utbilda ledare i början av mars och det pågår även samtal kring ev deltagande från Bryssels sida i sommarens regionläger på Sjöröd. Se även hemsidan om ni missat nyheten där, för mer info!

Rekrytering

Styrelsen har en tanke och ett förslag om att på olika sätt arbeta en del med rekrytering under året så att ännu fler kan få möjlighet att ta del av vår verksamhet. Vi har ett par förfrågningar från skolor och vi hoppas att kunna få kontakt (vilket visat sig inte är helt lätt) för att boka in någon form av besök och informationsträffar där så snart som möjligt!

Sommarläger

Anmälan till sommarens regionläger på Sjöröd har öppnat!

Jamboree

Anmälan till världscoutjamboreen 2019 i USA, West Virginia har även den öppnat för den som är intresserad av att anmäla sig antingen som deltagare, IST eller ledare.

Varma Scouthälsningar,
Johanna och Johan, kårordförande

Det här inlägget postades i Nyhetsbrev av Johan Havenberg. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *