Trelleborgs scoutkår nu också i Bryssel

Det händer mycket spännande saker i Trelleborgs scoutkår. Under hösten (2017) blev kåren kontaktad av några personer från Bryssel som ville köra svensk scouting. Då Scouterna centralt inte tyckte det var en bra idé att starta en ny kår utan ville att de skulle gå med i en befintlig kår, så bad de om att få bli medlemmar i Trelleborgs scoutkår.

Så klart vi ville ställa upp!

Scouterna i BrysselUnder hösten och vintern har många mail skickats och att stort antal Skype möte ägt rum. Verksamheten i Bryssel drog igång redan under hösten men på grund av begränsningar i vårt medlemsregister, Scoutnet, kunde vi inte registrera in våra nya medlemmar.

I dagarna har allt detta löst sig och Trelleborgs scoutkår växte, på pappret, med ca 60 scouter och ledare på bara några dagar. Vår medlemsregistrerare och en av våra ordförande var flitiga och knappade in alla i medlemsregistret.

Vad vi har hört är det första gången en svenska scoutkår har en ”filial” i ett annat land. Visst är det både spännande och häftigt.

Just nu pågår samtal om att några scouter och ledare eventuellt vill följa med på sommarens läger, Regionläger 2018, och i början av mars åker en av kårens ordförande och tillika ackrediterad utbildare, samt en annan utbildare till Bryssel för att hålla kurs för våra nya ledare.

Vi hoppas på att samarbetet mellan kårens olika delar kan bli bra och utvecklas till något mycket positivt trotts avståndet.