Nu startat scoutverksamheten för vt2018

Du har väl inte missat att scoutverksamheten börjar nästa vecka!? Nedan finner du dagar, tider och i vissa fall plats för första mötet. Gnagarna: lördagen den 20/1, kl 10-12 Insekterna: lördagen den 20/1, kl 10-13, Albäck Slemmisarna: onsdagen den 17/1, Läs mer »

Nystart av Upptäckaravdelning

Trelleborgs scoutkår växer och vi har glädjen att hälsa avdelningen Rovdjuren välkommen in i gemenskapen. Rovdjuren är en nygammal bekant som åter får liv för att skapa meningsfull fritid och äventyr för upptäckare (åk 4-5). Sedan tidigare har ju avdelningen Läs mer »

Trelleborgs scoutkår tilldelas 5000:-

På måndagskvällen var representanter från Trelleborgs scoutkår bjudna på middag hos Söderslätts Bygdegårds Intresseförening. Syftet med mötet var att Trelleborgs scoutkår tilldelats 5000 kr ur Söderslätts Bygdegårds Intresseförenings fond för barn och ungdomsverksamhet. Andra föreningar i närheten som också fick pengar Läs mer »

Majblommeförsäljningen börjar snart!

Våren närmar sig och därmed årets Majblommeförsäljning. I Trelleborg sker detta genom Trelleborgs Scoutkår. Under året som gått har vi kunnat hjälpa barn att delta i fritidsaktiviteter, få varma kläder till vintern, glasögon m m. För att detta skall kunna Läs mer »

Kårstämma (KST)

Kallelse Härmed kallar styrelsen i Trelleborgs scoutkår samtliga medlemmar till kårstämma, tisdagen den 7 mars, kl. 18.30 i scoutlokalen på Valldammsgatan 21 i Trelleborg. Dagordning Kårstämman öppnas. Val av mötesordförande. Val av mötessekreterare. Justering av röstlängden. Val av två protokolljusterare. Fråga Läs mer »

Terminsstart v.3

Julen är över och skolorna har återigen börjat! Då är det hög tid att dra igång vårens scoutverksamhet. Vi önskar alla ett varmt välkommen tillbaka efter julledigheten. Nedan följer datum för när varje avdelning startar. Läs mer om avdelningarna och deras Läs mer »

Fredsljuset 2016

Måndagen den 14:e november åker ett gäng från Trelleborgs scoutkår upp till Helsingborg för att hämta fredsljuset. Fredsljuset kommer sedan att användas i ceremonier i Trelleborg för att lysa upp i mörkret och belysa orättvisorna i världen för en ljusare Läs mer »

Terminsstart v.35

Sommarlovet är över och skolorna har återigen börjat! Då är det hög tid att dra igång höstens scoutverksamhet. Vi önskar alla ett varmt välkommen tillbaka efter sommaren. Trelleborgs scoutkår växer just nu så det knakar i fogarna. Framförallt har lördagsavdelningarna Läs mer »

Inofficiellt Krabbelurrekord!?

Krabbelurer på krabbelurer. Under vårkvällen på Skegries sommarfest, som anordnas av Föräldrarföreningen på Skegrie skola, satte Trelleborgs scoutkår rekord i antal Krabbelurer under tre timmar. Disciplinen är instiftad samma kväll av Trelleborgs scoutkår och går numera under beteckningen ”Flest krabbelurer Läs mer »

Årets S:t Georg utsedd!

Med strålande sol och fint väder firade Trelleborgs scoutkår S:t Georg på Rådhustorget i centrala Trelleborg. Evenemanget började med en tipsrunda i appen geoQuestor där deltagarna fick svara på frågor om scouting och S:t Georg. Därefter utsågs årets S:t Georg. Läs mer »