Kårstämman avklarad

Den 21 mars genomförde Trelleborgs scoutkår sin 108:e ordinarie kårstämma i sin nyligen invigda verksamhetslokal på Omvägen 23. Stämman genomfördes ganska så traditionsenligt utan överraskningar. Ny styrelse och andra förtroendeposter valdes. Under verksamhetsåret 2018 beslutades det i enlighet med den Läs mer »

Trelleborgs scoutkår nu också i Bryssel

Det händer mycket spännande saker i Trelleborgs scoutkår. Under hösten (2017) blev kåren kontaktad av några personer från Bryssel som ville köra svensk scouting. Då Scouterna centralt inte tyckte det var en bra idé att starta en ny kår utan Läs mer »

Kårstämma (KST) 2018

Kallelse Härmed kallar styrelsen i Trelleborgs scoutkår samtliga medlemmar till kårstämma, onsdagen den 21 mars, kl. 18.30 i scoutlokalen på Omvägen 23 i Trelleborg. Dagordning Kårstämman öppnas. Val av mötesordförande. Val av mötessekreterare. Justering av röstlängden. Val av två protokolljusterare. Fråga om Läs mer »

Nu startat scoutverksamheten för vt2018

Du har väl inte missat att scoutverksamheten börjar nästa vecka!? Nedan finner du dagar, tider och i vissa fall plats för första mötet. Gnagarna: lördagen den 20/1, kl 10-12 Insekterna: lördagen den 20/1, kl 10-13, Albäck Slemmisarna: onsdagen den 17/1, Läs mer »

Nystart av Upptäckaravdelning

Trelleborgs scoutkår växer och vi har glädjen att hälsa avdelningen Rovdjuren välkommen in i gemenskapen. Rovdjuren är en nygammal bekant som åter får liv för att skapa meningsfull fritid och äventyr för upptäckare (åk 4-5). Sedan tidigare har ju avdelningen Läs mer »

Trelleborgs scoutkår tilldelas 5000:-

På måndagskvällen var representanter från Trelleborgs scoutkår bjudna på middag hos Söderslätts Bygdegårds Intresseförening. Syftet med mötet var att Trelleborgs scoutkår tilldelats 5000 kr ur Söderslätts Bygdegårds Intresseförenings fond för barn och ungdomsverksamhet. Andra föreningar i närheten som också fick pengar Läs mer »

Majblommeförsäljningen börjar snart!

Våren närmar sig och därmed årets Majblommeförsäljning. I Trelleborg sker detta genom Trelleborgs Scoutkår. Under året som gått har vi kunnat hjälpa barn att delta i fritidsaktiviteter, få varma kläder till vintern, glasögon m m. För att detta skall kunna Läs mer »

Kårstämma (KST)

Kallelse Härmed kallar styrelsen i Trelleborgs scoutkår samtliga medlemmar till kårstämma, tisdagen den 7 mars, kl. 18.30 i scoutlokalen på Valldammsgatan 21 i Trelleborg. Dagordning Kårstämman öppnas. Val av mötesordförande. Val av mötessekreterare. Justering av röstlängden. Val av två protokolljusterare. Fråga Läs mer »

Terminsstart v.3

Julen är över och skolorna har återigen börjat! Då är det hög tid att dra igång vårens scoutverksamhet. Vi önskar alla ett varmt välkommen tillbaka efter julledigheten. Nedan följer datum för när varje avdelning startar. Läs mer om avdelningarna och deras Läs mer »

Fredsljuset 2016

Måndagen den 14:e november åker ett gäng från Trelleborgs scoutkår upp till Helsingborg för att hämta fredsljuset. Fredsljuset kommer sedan att användas i ceremonier i Trelleborg för att lysa upp i mörkret och belysa orättvisorna i världen för en ljusare Läs mer »