Majblomman 2018

Till scouter och scoutföräldrar!majblomman_logo_2018_153x122
En av grundbultarna inom scouting är att hjälpa andra. Att sälja Majblomman är ett sätt ta visa detta. I Trelleborg är det Trelleborgs Scoutkår som ansvarar för försäljningen av Majblomman. I år startar insamlingen den 12 april och pågår till Valborgsmässoafton.
Majblomman är en svensk tradition sedan 1907 och firar alltså 109 år i år. Förra året deltog runt 190.000 barn i Sverige i försäljningen. Beda Hallberg, som startade Majblomman 1907, ville att blomman skulle bli ett kvitto på ett bidrag för att hjälpa barn i Sverige som har det besvärligt på grund av sjukdom, handikapp eller sociala problem. Behovet är stort också i Trelleborg 2018
I Trelleborg delade vi under förra året ut runt 35 000 kr. Ändamålen har varit skiftande. Det kan handla om hjälpmedel, glasögon, möjlighet att åka på utflykt, kläder eller rekreation.
Många vuxna har som barn sålt Majblommor. Eftersom vi vet att hjälpen behövs hoppas vi att du som scout och du som förälder vill hjälpa till. Tio procent av försäljningssumman får scouten behålla, lika mycket går till kåren, medan 40 procent delas ut till behövande i Trelleborg. Också som vuxen är Du mycket välkommen att delta i försäljningen, kanske på din arbetsplats?
Blommorna delas ut med start den 11 april. Du hämtar dina Majblommor på Scoutlokalen mellan 17,00 och 19,00. Varmt välkommen! Har du inte möjlighet att komma då kan du kontakta Anette Evans på mail anette.evans@elodata.nu eller per telefon så ordnar vi det på något sätt. Vi kommer även att finnas på Rådhustorget den 14/4 mellan 10,00 och 13,00. Vi hoppas att varje trelleborgare ska pryda sin jacka med en Majblomma i år som bevis på medkänsla med dem som har det svårt.
Tillsammans med blommorna får scouten ett redovisningskort. Redovisning sker den 8/5 och 9/5 på scoutlokalen 18,00-19,00. Kan ni inte komma då kontakt Anette Evans. Givetvis går det bra att lämna tillbaka osålda blommor eller få fler.
Kompisförsäljning
Har Du en kompis som också vill sälja Majblommor, men inte är scout? Få en extra lapp och ge till kompisen, vars föräldrar undertecknar lappen och returnerar den till Din avdelning. Kompisen kan sedan hämta och lämna blommor och pengar på samma sätt som Du.
Majblommekommittén i Trelleborgs Scoutkår
Kontaktperson – Anette Evans 0410-330373

Öppna filen för att skriva ut beställning av majblommor

Majblommemall2018