Majblomman 2015

Till scouter och scoutföräldrar!

En av grundbultarna inom scouting är att hjälpa andra. Att sälja Majblomman är ett sätt att visa detta. I Trelleborg är det Trelleborgs Scoutkår som ansvarar för försäljningen av Majblomman. I år startar insamlingen den 14 april och pågår till Valborgsmässoafton.

Majblomman är en svensk tradition sedan 1907 och firar alltså 108 år i år. Förra året deltog runt 190.000 barn i Sverige i försäljningen . Beda Hallberg, som startade Majblomman 1907, ville att blomman skulle bli ett kvitto på ett bidrag för att hjälpa barn i Sverige som har det besvärligt på grund av sjukdom, handikapp eller sociala problem. Behovet är stort också i Trelleborg 2015.

I Trelleborg delade vi under förra året ut runt 16 500 kronor. Ändamålen har varit skiftande. Det kan handla om hjälpmedel, glasögon, möjlighet att åka på utflykt, kläder eller rekreation.

Många vuxna har som barn sålt Majblommor. Eftersom vi vet att hjälpen behövs hoppas vi att du som scout och du som förälder vill hjälpa till. Tio procent av försäljningssumman får scouten behålla, lika mycket går till kåren, medan 40 procent delas ut till behövande i Trelleborg. Också som vuxen är Du mycket välkommen att delta i försäljningen, kanske på din arbetsplats?

Blommorna delas ut med start den 13 april. Du hämtar dina Majblommor på Scoutlokalen mellan 17,30 och 19,30. Varmt välkommen!

Tillsammans med blommorna får scouten ett redovisningskort. Redovisning sker den 4/5 och 5/5 på scoutlokalen 18,00-19,00. Kan ni inte komma då går det även bra att lämna in kuvertet till avdelningsledarna. Givetvis går det bra att lämna tillbaka osålda blommor eller få fler. Vi hoppas att varje trelleborgare ska pryda sin jacka med en Majblomma i år som bevis på medkänsla med dem som har det svårt.

Den 18 april mellan 10,00 och 13,00 samlas vi på Stortorget för att tillsammans sälja majblommor. Det går även att hämta sina majblommor där om man inte har möjlighet att komma den 13:e.

Kompisförsäljning
Har Du en kompis som också vill sälja Majblommor, men inte är scout? Få en extra lapp och ge till kompisen, vars föräldrar undertecknar lappen och returnerar den till Din avdelning. Kompisen kan sedan hämta och lämna blommor och pengar på samma sätt som Du.

Majblommekommittén i Trelleborgs Scoutkår
Kontaktperson – Anette Evans 0410-330373

Öppna dokumentet och fyll i talongen längs ner på sidan. Lämna den när du hämtar dina majblommor