Julhälsning @ Scoutlokalen
Dec 18 kl. 18:30 – 20:30
Julhälsning @ Scoutlokalen | Skåne län | Sverige

Trelleborgs scoutkårs styrelse har härmed nöjet att bjuda in ledare, rover och utmanare med respektive och barn till den årliga och traditionsenliga julhälsningen

Som traditionen bjuder serveras enklare förtäring, så kom och spendera någon timme i glada scoutvänners lag.

tor
Dec 28 – Jan 2 heldag
fre
Uthyrt
Jan 26 – Jan 28 heldag
tor
World Thinking Day
Feb 22 heldag

Den 22 februari, World Thinking Day, firas av scouter världen över som en scoutdag. Temat för dagen varierar från år till år och utgår från FN:s milleniemål.

World Thinking Day är ett tillfälle för oss alla att lära oss mer om våra scoutvänner runt om i världen, att utforska våra likheter och olikheter samt fokusera på några av de länder som behöver lite extra hjälp.

Så här började det

Den dagen var både Lord och Lady Baden Powells födelsedag. Lord Baden-Powell föddes 1857 och hans hustru Olave 1889. Ända sedan 1924 har den här dagen firats som en dag då vi tänker på våra scoutkamrater jorden runt och på scoutrörelsens grundare.

Några år senare bildades också fonder genom insamling av pennyslantar eller andra småmynt bland scouter och scoutledare. Dessa fonders avkastning har sedan använts till att starta eller vidareutveckla scouting i nya länder.

Sankt Georgsdagen
Apr 23 heldag
Sankt Georgsdagen

Den 23 april firas Sankt Georgsdagen över hela världen och runtom hela Sverige samlas scouter för att minnas den tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg.

Många kårer passar på att ha aktiviteter, ofta läser man legenden om Sankt Georg och draken, arrangerar en fest eller ett evenemang.

Historien om Sankt Georg

Sankt Georg, i Sverige även kallad Sankt Göran, Sankt Jörgen och Sankt Örjan, var en riddare som levde på 200- och 300-talen. Man vet inte så mycket om hans liv, men han föddes i nuvarande Turkiet och tjänade som officer i armén. Det sägs att han lyckades omvända kejsarinnan Alexandra till kristendomen och att han därefter blev gripen, torterad och dödad på order av kejsaren.

Legenden säger att Sankt Georg vid ett tillfälle räddade en stad och dess prinsessa från en våldsam och hotfull drake. Besöker man Stockholm kan man se en staty av Bernt Notke som heter Sankt Göran och draken.

tis
Jun 19 – Jun 20 heldag
Jul 23 – Jul 28 heldag
fre
100% Scout
Sep 21 heldag
100% Scout

21 september är dagen du kan visa att du är scout – 100% scout.

Vi är många och vi är stolta, vi är lika men ändå olika. Målet med 100% scout är att synliggöra Scouterna i samhället, visa att vi är många, finns över allt och är en del av den globala fredrörelsen. På så sätt kan vi underlätta rekryteringen.

För att delta i 100% tar du på dig scoutdräkten i din vardag och visar vänner, bekanta, kollegor och främlingar på stan att du är en stolt scout – 100% scout!