Jamboree17

I sommar börjar årets stora äventyr den 5/12:

Jamboree17 på Rinkaby-fältet utanför Kristianstad är mellan den 5 och 12 augusti. Nu börjar det falla på plats. Vi är 26 scouter och 5 ledare som åker till vårt stora äventyr.

Praktiska detaljer:

Nu närmar det sig med stormsteg, vi hoppas dock inte på storm under lägret, och här kommer lite kompletterande information. Se till så att era vårdnadshavare får detta mailet om ni är deltagare och får informationen direkt. Är ni vårdnadshavare så förbered era scouter med denna informationen.
Vi kommer att dela ”by” (51-5) med Josefins utmanarlag och Kvistofta scoutkår så totalt blir vi runt 80 scouter i byn. Bynummer kan vara bra att ha till hands om det är någon som tänker sig att hälsa på oss under lägret. Tänk på att Skånetrafiken har satt i en extra linje mellan Kristiand C och Jamboree17. Tider för denna linje kan sökas i Skånetrafikens app.
Torsdagen den 3/8 kommer vi att packa två släp med material till Jamboree17. Tält, köksutrustning och liknande. Alla är varmt välkomna vid 19 och hjälpa till. Ju fler vi är desto lättare och snabbare går det.
Fredagen den 4/8 åker Peter och Mikael upp till Jamboree17 med vårt material och förbereder för vår ankomst.
Lördagen den 5/8 samlas vi på Trelleborgs C från 09:00. Vi kommer att ta tåget 09:35, men se till att vara i god tid så vi hinner lösa biljetter i lugn och ro. Vi kommer att lösa duo/familj biljetter så om det är någon som har sommarkort som dom vill/kan ta med så kommer vi att spara pengar på resan. Vi åker självklart i scoutskjorta.
Mat och packning under resan? Vi kommer att åka tåg till 11:32 då vi är framme i Kristianstad och därefter väntar bussar till lägret. Det är alltså inte helt säkert när vi är framme vid lägret och kan börja sätta upp vårt tillfälliga hem. Vi vill därför att alla tar med sig en matsäck som man kan äta under resan eller i väntan på buss i Kristianstad. Passa då på att ta maten i en tättförslutande burk som ni kan använda under veckan. Luncherna kommer nämligen att förberedas på morgonen och tas med när ni är ute på äventyr under dagen. Se till att packa era saker så att ni kan bära själv under de sträckor då vi förflyttar oss mellan tåg (byte i Malmö) och buss och till lägerplatsen. Alla kommer att ha något att bära så det är svårt att få hjälp av någon annan.
Kontantlöst är att föredra under lägret, även om det går att använda kontanter. Så har ni kort eller Swish (för utmanare och ledare som har telefoner med sig) så går det bra att använda.
Lördagen den 12/8 kommer vi att åka hem och vi checkar ut från lägret, som det ser ut nu, klockan 15. Då hinner vi hjälpas åt tillsammans att packa släpen för hemfärd.
Hemfärd
Nu börjar det klarna med hemfärd, men kom ihåg att vi inte har någon egen buss eller liknande så vi är beroende av Skånetrafiken efter att vi blivit avlämnade på Kristianstad C.
14:00 kan vi börja köra in våra bilar med släp ( om allt går bra kommer vi att rulla in släp under dagen men utan bil). Vi kommer att behöva hjälpas åt att fylla släps så att inte Peter och Mikael står själva med det.
Vid 15:00 lämnar scouterna ( inte inkluderat Mikael och Peter med släpen ). Bussar tar oss in till Kristianstad C.
Tåget, det går ett tåg 15:24 vilket inte är säkert att vi hinner med, däremot räknar vi senast med tåget 16:03 det tåget är framme i Malmö 17:24. 17:50 går sedan tåget till Trelleborg C och skall vara framme 18:22.
Släpen, vi vill gärna ha hjälp med avpackningen som vid packningen. Då vi inte vet när släpen är framme tänker vi oss att lossa släpen på söndag 11:30 vid lokalen. Är vi några stycken går det fort och vi kommer att ha gott om tid för att ansluta till uppsamlingen vid Trelleborg C 13:00 inför Trelleborg Pride.
Telefonlista till ledarna om ni undrar något inför eller under lägret:
Dan Paxer: 0727-453525
Johanna Thysell: 0709-454409