Fredsljuset 2016

Fredsljus2016_0023

Då har vi från Trelleborgs scoutkår varit och hämtat vårt Fredsljus.

En 10 trupp av 10 scouter från Trelleborg var på plats i ett regnigt Helsingborg och hämtade vårt ljus för att föra det till Trelleborg och den sydligaste delen av sin Sverigeresa.

Närmast väntar tändande av lykttändarens lykta (många lykta blev det i en mening där) på årets julmarknad. Därefter kommer vi att medverka vid kröningen av Trelleborgslucian i ST:Nicolaikyrka den 2:e december.

Vill man som scout vara med på någon eller båda aktiviteterna så skicka ett mail till ordförande@trelleborgsscoutkar.se så ser vi till så att ni får vara med.

I samband med Fredsljuset kommer också ett budskap som i år är skrivet av Ordförande i Scouterna Inger Ekvall. Bland annat skriver hon följande:

”Fredsljuset från Betlehem kommer till oss när mörkret sänker sig över Norden. Återigen påminns vi om barnet i krubban som kommer hjälplös till en fattig tillvaro men visar sig vara världens ljus och människornas frälsare. Det som är stort och mäktigt i människors ögon är inte det som spelar verklig roll. Fredsljuset tänder inte stora strålkastare, det delas mellan stearinljus och stormlyktor.

I år har vi åter påmints om mörkret genom naturkatastrofer, terrordåd, dödsskjutningar, allvarliga sjukdomar, krig och människor på flykt. Det är lätt att tappa modet.”

Fredsljus2016_0007Fredsljus2016_0011Fredsljus2016_0015Fredsljus2016_0023Fredsljus2016_0025

Foto: Dan Paxer