Bli scout

Scouter från Skottland och Kongo vid en lägereld

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja hos Trelleborgs scoutkår när du är 6 år. Du börjar som bäverscout och sedan blir du spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du sedan vara hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen att när som helst på terminen komma på ett möte och testa scouting.

Fyll i dina uppgifter längst ner på sidan så kontaktar vi dig inom kort!

Går du i förskoleklass eller klass 1 och är 6-7år?

Då kan du börja på vår Bäveravdelning, Gnagarna.

Du hittar mer info om avdelningarna här och länk till avdelningens sida där bl.a ledarnas kontaktinformation finns om du har några frågor.

Är du mellan 8-9 år?

alder-sparare

Då är du välkommen till en av våra två Spåraravdelningar, Slemmisarna eller Insekterna.Du hittar mer info om avdelningarna här och länk till avdelningarns sida där bl.a ledarnas kontaktinformation finns om du har några frågor.

Då är du välkommen till en av våra Spåraravdelningar, Insekterna eller Slemmisarna.

Du hittar mer info om avdelningen här och länk till avdelningens sida där bl.a ledarnas kontaktinformation finns om du har några frågor.

Är du mellan 10-12 år?

alder-upptackareDå passar någon av Upptäckaravdelningarna Rovfåglarna eller Rovdjuren, dig.

Är du mellan 12-15 år?alder-aventyrare

Då är vår Äventyraravdelning, Skogsfåglarna, rätt för dig.

Är du mellan 15-18 år?alder-utmanare

Då hänger du med vår Utmanaravdelning, Gnuttarna.

Är du äldre än 18?

alder-roverIntresserad av att bli scoutledare eller Roverscout?

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss!

Anmäl ditt intresse i detta formulär

Ladda ner